Czekolada z orzechami i żurawiną


Czekolada z orzechami i żurawiną
2017-12-18
Czekolada w zdrowym stylu

Składniki:

Przeczytaj również:

·         125 g masła bez soli

·         60 ml mleka

·         180 g cukru brzozowego

·         120 g mleka w proszku

·         5 łyżek naturalnego kakao

·         1 mała garść orzechów laskowych

·         1 mała garść suszonej żurawiny

Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Na garnku stawiamy miskę i wrzucamy do niej masło. Pod wpływem pary miska nagrzeje się. Do rozpuszczonego masła dodajemy cukier, kakao i bardzo dokładnie mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia i również dodajemy do masła. Gdy wszystkie składniki w misce połączą się, zdejmujemy z garnka, dodajemy mleko w proszku i zaczynamy mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gdy nie będzie widocznych grudek, dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Tak przygotowaną masę przelewamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

 



Nadesłał:

olka3693

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl