Adam Chrząstowski w jury L’art de la cuisine Martell
W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej – L’art de la cuisine Martell. O puchar Martell walczyli reprezentanci najlepszych restauracji w Polsce.
W jury prestiżowego konkursu zasiadł mistrz kulinarny Adam Chrząstowski, ambasador marki Appetita.
W XIV edycji konkursu L’art de la cuisine Martell wzięło udział 16 dwuosobowych drużyn z całego kraju. W XIV – wiecznym Zamku krzyżackim Ryn, przygotowywali oni wysublimowane i zaskakujące dania w czterech odsłonach, które zachwyciły Jury Degustacyjne i Jury Techniczne. W Jury Technicznym, złożonym z ogólnopolskich autorytetów kulinarnych, znalazł się Adam Chrząstowski – ambasador marki Appetita i szef krakowskiej restauracji Ed Red. Jako członek Jury, Adam Chrząstowski oceniał wszelkie aspekty potraw – ich smak, aromat oraz prezentację.
Tegoroczny L'Art de la cuisine Martell - Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej wygrał duet Mateusz Bogdański i Artur Kuchnia z Hotelu Heron.
Wyniki konkursu:
|
1 miejsce – Mateusz Bogdański i Artur Kuchnia, Hotel Heron
2 miejsce - Tomasz Zdrenka i Michał Kowalski, Restauracja Enjoy
3 miejsce - Krzysztof Bielawski i Patryk Głowacki, Restauracja Szeroka
Nagroda Jury Koneserów - Diana Olechnowicz i Magda Wacek, Restauracja Signature
Nagroda Publiczności - Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak, Courtyard Marriott Warsaw Airport