Dlaczego zajadamy emocje?
Psychologia kulinarna, suplementy diety, zajadanie emocji, seks bez zobowiązań – to przykładowe tematy konferencji „Na Zdrowie!” organizowanej w dniach 20-21 listopada (g. 9-19) we wrocławskim wydziale SWPS przy ul. Ostrowskiego 30.
Czy cukier może być zbawieniem dla mózgu? Jakie są nowe uzależnienia XXI wieku? Czym zajmuje się psychodermatologia? Odpowiedzi na te pytania dostarczy konferencja organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Studentów i Absolwentów Psychologii i SWPS, w której wezmą udział lekarze, prawnicy, psychodietetycy i psychologowie zdrowia. Wśród wielu wystąpień zaplanowane są m.in. te z zakresu psychodietetyki (Anna Januszewicz), emocjonalnego jedzenia (Elżbieta Wawrzyniak), blogowania o zdrowym życiu (Nina Walecz-Majewska), żywności genetycznie modyfikowanej (Klaudia Wojciechowicz) i barierach Polek w badaniach cytologicznych (Alicja Bukowska-Durawa).
|
– Zdrowie to dziś najcenniejsza wartość dla człowieka, a psychologia może przysłużyć się tej dziedzinie. Wspólnie spróbujemy odpowiedzieć na pytanie jak żyć zdrowo. Wydarzenie ma umożliwić dyskusję z udziałem studentów medycyny, psychologii, lekarzy, farmaceutów i specjalistów do spraw marketingu – mówi Agnieszka Orzałkiewicz, koordynator konferencji z SWPS Wrocław.
Obok wykładów zaplanowano warsztat z metod redukcji stresu YES!+ (Youth Empowerment Seminar+) dedykowany osobom w wieku 18-30 lat. Organizatorem wydarzenia jest PSSiAP przy SWPS oraz SWPS Wrocław.
Nadesłał:
akiedrzynska@swps.edu.pl
|