Lokalne specjały na Jarmarku w Porcie Łódź
W najbliższy czwartek, 28 września, w Porcie Łódź pojawią się producenci nieprzetworzonej i zdrowej żywności z małych, rodzinnych gospodarstw. Regionalni wystawcy ze swoją ofertą pozostaną w Centrum do 1 października.
Przez cztery dni na Jarmarku, który odbędzie się w Porcie Łódź obok sklepu Saturn, będzie można skosztować i zakupić pyszne lokalne specjały. Oferowane przez wystawców produkty przygotowywane są tradycyjnymi i naturalnymi metodami, nie zawierają też żadnych ulepszaczy ani konserwantów. Na stoiskach producentów znajdą się ręcznie wyrabiane różne gatunki serów, w tym bardzo lubiane przez Klientów sery korycińskie. Do tego zakupić będzie można wędzone naturalnymi metodami wędliny, ryby oraz chrupiący chleb wypiekany na tradycyjnym zakwasie. Stałym punktem każdego Jarmarku są miody pochodzące z lokalnych pasiek, również i tym razem wystawcy zadbali o ich szeroki wybór. Na stoiskach pojawią się miody akacjowe, gryczane, lipowe i wiele innych. Podczas Jarmarku będzie można zakupić również suszone owoce i przyprawy. Cynamon, wanilia, imbir czy goździki – to najlepsze aromatyczne dodatki, które rozgrzeją nas w jesienną pogodę.
Jarmark Produktów Regionalnych potrwa od 28 września do 1 października i funkcjonować będzie w godzinach otwarcia Centrum, tj. od czwartku do soboty 10:00 – 21:00, w niedzielę 10:00 – 20:00. Stoiska wystawców będą znajdować się obok sklepu Saturn.
Nadesłał:
beyondpr
|