Majowy Jarmark Produktów Regionalnych w Wola Parku


Majowy Jarmark Produktów Regionalnych w Wola Parku
2016-05-16
Maj to dobry miesiąc, by zacząć dbać o siebie i o swój organizm. Dla zdrowego ciała i ducha, zdrowe odżywianie to podstawa. Zapraszamy na Jarmark Produktów Regionalnych. Od 19 do 22 maja w Wola Parku będzie można zakupić artykuły wytwarzane według tradycyjnych receptur oraz te bez konserwantów.

Jarmark Produktów Regionalnych w Wola Parku to doskonała okazja, by zaopatrzyć się w produkty niezbędne przy prowadzeniu zdrowej diety. Klienci Centrum będą mogli uzupełnić zapasy o tradycyjnie wędzone wędliny i ryby. Nie zabraknie również regionalnych serów z Białego Dunajca, holenderskich i korycińskich. Do tych rarytasów świetnie będzie pasował chleb na naturalnym zakwasie, który jest skarbnicą cennych pierwiastków.

Przeczytaj również:

Podczas najbliższego Jarmarku na Klientów czekać będą miody prosto z pasieki, bakalie i grecka chałwa. Słodycze te są nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Miód wzmacnia serce, koi nerwy, poprawia pracę mózgu, goi rany. Ma właściwości antybakteryjne i jest naturalnym antybiotykiem. Bakalie pomagają zapobiegać nowotworom i zawałom, łagodzą również dolegliwości żołądkowe. Są bogate w błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Chałwa jest pełna witamin i dobroczynnego kwasu linolowego. Zawiera od witaminy A (dba o dobry stan skóry i wzrok) przez te z grupy B (odpowiedzialne za sprawne funkcjonowanie układu nerwowego i mięśni) po witaminę E (witamina młodości, wspomaga pracę układu odpornościowego) i H, czyli B7 (bierze udział w produkcji hemoglobiny, dba o wygląd skóry, włosów i paznokci). Do tego dochodzi jeszcze witamina T, uczestnicząca w produkcji płytek krwi.

Zdrowe i pyszne produkty odwiedzający Wola Park znajdą na stoiskach w pobliżu sklepu C&A i KappAhl.

 



Nadesłał:

beyondpr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl