Newella - zdrowie i smak na talerzu


2014-11-12
Nowość na polskim rynku – Newella – to unikatowy produkt, wytwarzany z białka jaja kurzego. Jest wolna od tłuszczu, cukru i cholesterolu.

Newella zawiera najwyżej jakości proteiny oraz składniki odżywcze. Produkt powstaje z białka kurzego, które jest pasteryzowane a następnie prasowane i w tej formie trafia do konsumentów. Innowacyjny sposób przyrządzania Newelli gwarantuje najwyższą jakość i bezpieczeństwo spożycia. Produkt posiada jednocześnie niską kaloryczność i minimalną zawartość tłuszczu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Newella świetnie nadaje się do przygotowywania posiłków, zarówno zastępując mięso jak i, po dodaniu przypraw, tworząc zdrową przekąskę. Ze względu na swoje wartości odżywcze, produkt nadaje się zarówno dla sportowców, diabetyków jak i osób odchudzających się czy matek karmiących oraz dla wszystkich, którzy dbają o zdrową i zrównoważoną dietę.

W sprzedaży dostępne są dwa rodzaje produktu klasyczna Newella oraz Newella wędzona, w opakowaniu 200 g.

Wartości odżywcze w 100g produktu:

• wartość energetyczna 55 kcal

• białko 11,6 g

• cukier 1,5 g

• tłuszcz 0,3 g

 Produkt dostępny jest w sieciach Tesco i Serpol.



Nadesłał:

Anika Banach

Wasze komentarze (1):

  • avatar
    ~Kinga, 2015-02-18 12:35:15

    Jaka cena?


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl