Quesadilla z chorizo i kurczakiem
2013-10-25
Przychodzą goście a Ty nie wiesz co im podać, żeby nie tracić za dużo czasu w kuchni? Quesadilla jest doskonałym rozwiązaniem! Farsz można przygotować wcześniej, a podczas obecności gości wystarczy wyłożyć go na tortille a następnie zapiec :)
Uwielbiam, uwielbiam, kocham hiszpańską i meksykańską kuchnię :) Tortille, quesadille, nachosy, paprykowy smak i różnorodność przypraw. Ostatnio totalnie szaleję na punkcie quesadilli - meksykańskiej tortilli nadziewanej a następnie grillowanej. Zapraszamy do wypróbowania!
SKŁADNIKI
- 1 kiełbaska chorizo pikantna
- 3 piersi z kurczaka
- słoiczek suszonych pomidorów
- kukurydza
- serek topiony paprykowy (podłużny Hochland)
- kostka sera
- sałata lodowa
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 6 placków tortilli
- 4 ząbki czosnku
- przyprawa papryka ostra
- 3 łyżki majonezu
1. Pokroić ząbki czosnku na drobno i smażyć przez chwilę na patelni z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
2. Następnie pokroić na drobne kawałki chorizo i dorzucić do patelni z czosnkiem, smażyć na małym ogniu. Kiełbasa musi się delikatnie zarumienić.
3. Pokroić pomidory suszone i wrzucić na patelnię wraz z odcedzoną kukurydzą.
Reszta przepisu na http://alicja-wkrainiesmakow.blogspot.com/2013/10/quesadilla-z-chorizo-i-kurczakiem.html#more
Wasze komentarze (0):