Sernik w idealnym towarzystwie
Zobacz kolejny odcinek cyklu Nowy Świat Mateusza Gesslera i przekonaj się, jak wspólnie z Anną Muchą odkrywają smaki Australii
Doskonały duet polskiego deseru oraz australijskiego wina i wiele więcej zobaczyć można w najnowszym odcinku „Nowy Świat Mateusza Gesslera”. Poznawanie smaków jest najprzyjemniejsze, jeśli robi się to w towarzystwie, dlatego do szefa kuchni Mateusza Gesslera i sommeliera Wojtka Cyrana dołączyła Anna Mucha, aktorka i wielbicielka słodkości. Jakie smaki odkryli tym razem?
Mateusz Gessler w towarzystwie Wojtka Cyrana, sommeliera i Ambasadora Win Jacob’s Creek, łączy odkrywanie kuchni i kultury „Szóstego kontynentu”, między innymi za sprawą zapraszanych do programu „Nowy Świat Mateusza Gesslera” gości. W najnowszym odcinku do duetu wymienionych Panów dołączyła Anna Mucha. Aktorka opowiedziała o swojej miłości do deserów i odkrywaniu nowych smaków. Inspiracją do przepisu na delikatny, rozpływający się w ustach, puszysty sernik stały się nadchodzące święta. Przygotowanego przez Annę Muchę i Mateusza Gesslera ciasta nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.
Dzięki umiejętnemu doborowi słodkiego wina, którego dokonał Wojciech Cyran, deser nabrał niepowtarzalnego, zaskakującego charakteru. Do sernika zaproponował białe, słodkie Moscato od Jacob’s Creek, które dopełniło smak ciasta. Jednak desery i słodkie wino to niejedyne możliwe połączenie. Goście rozsmakowali się również w duecie francuskiego ostrego i wyrazistego sera Roquefort zestawionego z australijskim Moscato.
Przepisy na wszystkie potrawy, do których znakomitym dopełnieniem są wina Jacob’s Creek, można znaleźć na stronie www.jacobscreek.pl. Tam również znajdują się powstałe do tej pory materiały video oraz portfolio win używanych w programie.
Nadesłał:
wiska
|