Śródziemnomorskie przepisy – makaron Linguine z…


Śródziemnomorskie przepisy – makaron Linguine z…
2011-04-27
Masz ochotę na coś wyjątkowego ? Poniżej przedstawiamy przepis na niebanalne danie, które sprawi, że Twoje codzienne menu wzbogaci się o nowy oryginalny pomysł na iście śródziemnomorską ucztę. Do dzieła!

Linguine z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Składniki dla 4 osób:  350 g makaronu linguine, 160 g Tuńczyka  w oliwie z oliwek Rio Mare, 30 g czarnych oliwek,  1 cytryna, 50 g parmezanu, gałązka świeżej pietruszki, 1 łyżeczka kaparów, 40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól.

Przygotowanie:

1.      Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2.      Zetrzyj skórkę z cytryny na paseczki i posiekaj pietruszkę. Następnie w jednej misce  połącz odsączonego tuńczyka, pietruszkę, kapary, oliwki i skórkę z cytryny. Dodaj kilka łyżek wody, w której gotował się makaron. Dodaj odcedzony makaron i wymieszaj wszystkie składniki.

3.      Podawaj danie zaraz po przygotowaniu przybrane startym parmezanem.

Wskazówka:

Danie będzie pyszne także gdy zastąpisz pietruszkę świeżym oregano i czarnym pieprzem.

Smacznego! www.indexfood.pl



Nadesłał:

Kamila Nowakowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl