Korzenna bajka
                		 
		             | 
        
Kawa z dodatkiem cynamonu i imbiru!
Składniki:
				
  | 
		
· 2 łyżeczki Inka Wapń i Witaminy
· 200 ml mleka migdałowego
· Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
· Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
· 1 łyżeczka kakao
· Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
· Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
· 2 pierniczki
· bita śmietana
Przygotowanie:
Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.
		Nadesłał:
            info@synertime.pl 
	 | 
	
	      		      
		            

