Puszysta pobudka
Pamiętając, że nawet najzdrowsze produkty nie są chętnie spożywane, jeśli nie są smaczne i odpowiednio podane, zachęcamy do zapoznania się ze wzmacniającymi przepisami z wykorzystaniem kawy zbożowej Inka Magne. Dzięki nim połączymy przyjemne z pożytecznym.
Składniki:
|
· 2 łyżeczki Inka Magne
· 100 ml wrzątku
· pół szklanki jogurtu naturalnego
· 150 ml mleka orzechowego
· 1 łyżka miodu
· 1 dojrzały banan
· 1 dojrzała brzoskwinia
· 1 łyżka płatków owsianych
Przygotowanie:
2 łyżeczki Inki z magnezem zalej wrzątkiem i odstaw do ostudzenia. Płatki owsiane zalej mlekiem orzechowym i odstaw na 10 minut. Do misy blendera wrzuć pokrojonego banana i pokrojoną, obraną brzoskwinię. Dodaj miód oraz jogurt naturalny. Na koniec wlej ostudzoną INKĘ oraz mleko z płatkami owsianymi. Całość zblenduj na delikatną piankę. Przelej do szklanek i ciesz się pełnowartościowym śniadaniem.
Nadesłał:
info@synertime.pl
|