Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice


Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
2017-09-25
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez mąki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto na pierogi naszej babci, ulubiony placek drożdżowy mamy, czy świeży, pachnący chleb do porannej kawy.

Produkty zbożowe powinny być głównym źródłem energii w codziennej diecie. Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, bez dodatków chemicznych, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań.  Typ mąki 450, świadczący o wysokim przemiale, bardzo jasny kolor i wyjątkowa lekkość są szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast. Dzięki Dolnośląskiej Mące Tortowej z powodzeniem przygotujemy puszyste biszkopty, ptysie oraz lekkie francuskie croissanty, a domowe torty na pewno zachwycą najbliższych nie tylko wyglądem, ale i subtelnym smakiem.

Przeczytaj również:

Produkt doceniony przez ekspertów

Wybierając składniki do przygotowywania potraw, powinniśmy zwracać szczególną uwagę na ich jakość. Źle dobrana mąka może być przyczyną nieudanych wypieków – niewyrośniętego ciasta, powstawania zakalców czy braku charakterystycznego, świeżego aromatu po wyjęciu z piekarnika. Linia mąk  „Dolnośląska” została w 2012 roku doceniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, a program „Doceń Polskie”, którym zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością, wyróżnił mąki Młynu Jaczkowice mianem „Top produktu”. Używana do produkcji Dolnośląskiej Mąki Tortowej pszenica od lokalnych rolników gwarantuje uzyskanie najlepszego jakościowo produktu, dzięki któremu unikniemy kulinarnych rozczarowań i z powodzeniem przygotujemy nawet najbardziej wymagające wypieki.

Nieskończone możliwości kulinarne

Dolnośląska Mąka Tortowa ma biały, jednolity kolor, bez niepokojących odcieni czy smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych potraw. Polecana szczególnie do wypieków mąka pszenna typu 450 z Młyna Jaczkowice pozwala na nieskończone zastosowanie w kuchni od domowego pieczywa, przez uwielbiane pierogi, po tradycyjne, pyszne ciasta, które pamiętamy z rodzinnego domu.

Dolnośląska Mąka Tortowa - pszeniczny skarb z doliny Odry

Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym Śląsku, w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem Dolnego Śląska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że to tutaj dojrzewają najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Dolnośląska Mąka Tortowa to sztandarowy produkt Młyna Jaczkowice i niezawodny składnik w domu każdej gospodyni. To dzięki niej powstają wszystkie, dobrze nam znane wypieki, najsmaczniejsze, domowe makarony czy klasyczne potrawy kuchni polskiej takie jak kopytka, pyzy czy ciepłe, lane kluseczki.

Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości pszenicy i ludziom, którzy w proces produkcji wkładają nie tylko swoją wiedzę, ale i serce, Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice jest najlepszym produktem swojej klasy na rynku. Połączenie długoletniej tradycji młynarskiej z najnowocześniejszymi technologiami gwarantuje satysfakcję z zastosowań produktu w kuchni i zapewnia doskonały smak potraw na stole.



Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl