Tatarski specjał


Tatarski specjał
2012-03-16
Z natury majonezowy, z pochodzenia francuski, w Polsce bez wyraźnego powodu podejrzewany o ormiańskie korzenie. Mowa o sosie tatarskim - najpopularniejszym dodatku do mięs, wędlin, pasztetów i jajek.

Popularność zagwarantowały mu wykwintny i niepowtarzalny smak oraz różnorodne zastosowanie. Teraz Develey przypomina o tym kulinarnym specjale wprowadzając nowe plastikowe butelki, które ułatwią smakoszom dozowanie i ozdabianie potraw - nie tylko w czasie Wielkanocy.

Przeczytaj również:

Sos tatarski to swoista mozaika smaków i składników – majonezu, ogórków, pieczarek, oliwy
i starannie dobranej mieszanki przypraw. Ten uwielbiany przez smakoszy dodatek wyróżnia się esencjonalnym walorami i idealnie komponuje się z większością popularnych polskich potraw
m.in. z jajkami, rybami czy mięsem. Wpisał się już w nasze rodzime menu do tego stopnia, że często nie wyobrażamy sobie Wielkanocnego stołu bez jajek przybranych jego odrobiną.

Develey, znany producent musztard i sosów, proponuje swoim konsumentom odświeżoną linię sosu tatarskiego w nowych, plastikowych butelkach. Nie tylko ułatwiają one dozowanie sosu, ale także pozwolą na wygodniejsze ozdabianie świątecznych potraw. Sos tatarski Develey swój wyjątkowy smak zawdzięcza starannie dobranej kompozycji przypraw i delikatnemu majonezowi.
Produkt cechuje się najwyższą jakością, selektywnym doborem składników i starannie opracowaną formułą tak, by trafiać w gusta i podbijać podniebienia nawet najbardziej wymagających koneserów tradycyjnych smaków.

Na sklepowych półkach produkt będzie kosztował ok. 5,60 zł. Gramatura: butelka 410 g.

Dodatkowe informacje:

Biuro Prasowe Develey/ Walk PR

Marta Lesiewska, Anna Kuprian

T: +48 519 021 080, 519022080

develey@pressoffice24.pl



Nadesłał:

WalkPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl