Ciało w ArchNEWS

Artykuły prasowe

Czekolada Toblerone – idealny sposób na jesienną chandrę

Czekolada Toblerone – idealny sposób na jesienną chandrę

2017-10-09

Ujęta w formę apetycznych trójkącików czekolada Toblerone od lat kusi koneserów łakoci swą kakaowo-miodową nutą z dodatkiem nugatu, a kształtem zachęca do wspólnej degustacji. Jej wyjątkowy smak oraz właściwości warto docenić zwłaszcza jesienią, gdyż idealnie sprzyja poprawie nastroju w trakcie szar

więcej »


Groźny mit utrudnia leczenie raka

Groźny mit utrudnia leczenie raka

2017-10-09

Każdego roku w Polsce u około 250-500 kobiet nowotwór jest diagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu. Niestety lekarze obserwują stały wzrost zachorowań. Co gorsze niektórzy lekarze bagatelizują guzy u kobiet w ciąży, uważają, że zmiany są związane z przebudową gruczołu piersiowego

więcej »
Atlas treningowy – treningi na masę i siłę

Atlas treningowy – treningi na masę i siłę

2017-10-09

Ćwiczenia na atlasie treningowym pozwalają nam na ogólny rozwój mięśni. Sprawdźcie jakie ćwiczenia powinniście wykonywać w zależności od obranego celu.

więcej »
Jesienne smakołyki w Porcie Łódź

Jesienne smakołyki w Porcie Łódź

2017-10-09

Jesień w pełni. W tym czasie szczególnie należy zadbać o zdrowie, by dobre samopoczucie dopisywało niezależnie od pogody.

więcej »
Kolory zdrowia Marwit. Pomarańczowy to promienna cera!

Kolory zdrowia Marwit. Pomarańczowy to promienna cera!

2017-10-09

Zawarta w soku marchewkowym witamina A pomaga zachować zdrową skórę, a beta–karoten wpływa na poprawę jej kolorytu. Nie bez znaczenia jest również sam kolor.

więcej »
Anna Powierza radzi „Jak schudnąć, gdy  dieta nie działa?” w swojej nowej książce

Anna Powierza radzi „Jak schudnąć, gdy dieta nie działa?” w swojej nowej książce

2017-10-08

Kilka słów o tym jak zadbać o ciało, kiedy tradycyjne diety nie są skuteczne.

więcej »
Jak żyć szybko i być eko?

Jak żyć szybko i być eko?

2017-10-06

KOMENTARZ: MGR INŻ. MARZENA PAWLICKA mgr inż. Marzena Pawlicka, Kierownik Pracowni Oceny Materiałów do Kontaktu z Żywnością, NIZP-PZH

więcej »
Sport to zdrowie! Ale czy wiemy, jak się odżywiać będąc aktywnym?

Sport to zdrowie! Ale czy wiemy, jak się odżywiać będąc aktywnym?

2017-10-06

W wakacje często jesteśmy aktywni i uprawiamy sport na świeżym powietrzu.

więcej »
W jaki sposób produkty zachowują świeżość bez konserwantów?

W jaki sposób produkty zachowują świeżość bez konserwantów?

2017-10-06

KOMENTARZ: dr inż. Jarosław Markowski, Instytut Ogrodnictwa

więcej »
Sok pod lupą – co o soku mówią badania

Sok pod lupą – co o soku mówią badania

2017-10-06

Soki należą do grupy jednych z najpopularniejszych produktów, które można kupić niemal w każdym sklepie spożywczym.

więcej »
Ile z owocu znajdziemy w soku?

Ile z owocu znajdziemy w soku?

2017-10-06

KOMENTARZ: dr inż. Jarosław Markowski, Instytut Ogrodnictwa

więcej »
Polki czują się 8 lat młodziej

Polki czują się 8 lat młodziej

2017-10-04

Osiem na dziesięć Polek czuje się średnio 8 lat młodziej, niż wynikałoby to z ich metryki. Polki w największym stopniu zadowolone są z sytuacji mieszkaniowej oraz ogólnie ze swojego życia, zaś najmniej z dochodów i wagi.

więcej »
Nowa jakość motywacji w Internecie!  Wyjątkowy wieczór online z Konradem Gacą

Nowa jakość motywacji w Internecie! Wyjątkowy wieczór online z Konradem Gacą

2017-10-04

W najbliższy piątek, 6 października o godzinie 19:00, odbędzie się wyjątkowy motywacyjny wieczór transmitowany online z Konradem Gacą. To nowa jakość motywacji, której brakuje w polskim Internecie.

więcej »
Pierwszy dzwonek z linią Natura marki Nove

Pierwszy dzwonek z linią Natura marki Nove

2017-10-03

Wraz z rozpoczętym rokiem szkolnym dzieci wracają do codziennych obowiązków. Intensywna nauka wymaga dużych pokładów energii, które pomogą dostarczyć odpowiednio przygotowane przekąski do szkoły. Z bezglutenowymi produktami z linii Natura marki Nove staje się to wyjątkowo proste.

więcej »
Budynie jaglane z Serca Natury Delecta

Budynie jaglane z Serca Natury Delecta

2017-10-02

Marka Delecta rozszerza portfel produktów o Budynie jaglane z nowej linii z Serca Natury. Nowości charakteryzujące się wysoką zawartością mąki jaglanej, brakiem dodatku cukru i tzw. „czystą etykietą”, nie posiadają rynkowego odpowiednika.

więcej »
Profilaktyka raka piersi. Zaczynamy różowy październik

Profilaktyka raka piersi. Zaczynamy różowy październik

2017-10-01

Tylko wczesna i trafna diagnoza, której nie można wykonać bez odpowiednich badań zwiększa szansę kobiet na uchronienie się przed złośliwymi nowotworami piersi. Niestety, statystki są przerażające i świadczą o tym, że badania profilaktyczne wciąż są bagatelizowane.

więcej »
Jakimowicz: Fitness i siłownia to rewia mody

Jakimowicz: Fitness i siłownia to rewia mody

2017-09-29

Markowe buty, modne leginsy i koszulki – teraz na siłowni trzeba być modnym. Jak zauważa te trendy częściej kreują faceci niż kobiety.

więcej »
Sposób na jesienną chandrę

Sposób na jesienną chandrę

2017-09-29

Nie daj się jesiennej aurze i rzuć wyzwanie niepogodzie! Oto niezawodny sposób, który pomoże Ci przełamać zły nastrój.

więcej »
Nowość! Cukierki ziołowe marki Ricola o smaku czarnego bzu

Nowość! Cukierki ziołowe marki Ricola o smaku czarnego bzu

2017-09-28

Asortyment znanych na całym świecie, szwajcarskich cukierków ziołowych Ricola powiększył się o nowy smak – Czarny bez. Debiutujący na polskim rynku wariant, sprawdzi się szczególnie w nadchodzącym okresie jesienno-zimowym, zapewniając długotrwały efekt odświeżenia jamy ustnej oraz gardła.

więcej »
Bezglutenowe Flaczki po piracku - duże co nieco od firmy SmakMAK

Bezglutenowe Flaczki po piracku - duże co nieco od firmy SmakMAK

2017-09-28

Flaczki należą do tradycyjnych i z wielką chęcią spożywanych dań kuchni polskiej. W chwilach kiedy brakuje czasu na przygotowanie tego specjału warto sięgnąć po wyjątkową propozycję firmy SmakMAK. Intensywne i wyraziste w smaku, a jednocześnie bezglutenowe i sporządzone z najwyższej jakości składnik

więcej »
„Smakoterapia” już w sprzedaży!

„Smakoterapia” już w sprzedaży!

2017-09-27

ZDROWIE ZACZYNA SIĘ NA TALERZU Iwona Zasuwa, propagatorka zdrowego i świadomego odżywiania oraz autorka popularnego bloga smakoterapia.pl w swojej debiutanckiej książce otwiera przed czytelnikiem bogaty i kolorowy świat kuchni roślinnej – bez glutenu, nabiału i cukru.

więcej »
WARZYWA I OWOCE ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB A NAWET PRZEDŁUŻAJĄ ŻYCIE

WARZYWA I OWOCE ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB A NAWET PRZEDŁUŻAJĄ ŻYCIE

2017-09-27

Zbyt niskie spożycie warzyw i owoców jest tendencją globalną. Ten problem dotyczy mieszkańców całego świata, niezależnie od statusu majątkowego, wykształcenia, czy płci.

więcej »
JAKIE GENY TAKIE WYNIKI SPORTOWE

JAKIE GENY TAKIE WYNIKI SPORTOWE

2017-09-26

Piłka nożna, koszykówka, taniec, a może biegi? To, jaki sport chcielibyśmy uprawiać nie zależy jedynie od naszej postury ciała, zwinności czy kondycji. To, że niektórzy lepiej czują się w biegach długodystansowych, a inni w sprincie, nie jest dziełem przypadku.

więcej »
Rozbudź kulinarne zmysły! Przygotuj cytrynowy szpinak z makaronem, mozzarellą i słonecznikiem Siesta

Rozbudź kulinarne zmysły! Przygotuj cytrynowy szpinak z makaronem, mozzarellą i słonecznikiem Siesta

2017-09-26

Na przekór pogodzie, jesienią na talerzu może być kolorowo i apetycznie! Urozmaicone, pobudzające zmysły menu nastraja pozytywnie, a dostarczone składniki odżywcze wzmacniają organizm przed trudnym sezonem zimowym.

więcej »
Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków

Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków

2017-09-25

Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w restauracjach. Gdy idziemy do restauracji, to najczęściej wybieramy lokal, który serwuje dania włoskie – takiej odpowiedzi udzieliło 81 proc. respondentów.

więcej »

Wyszukiwarka:


Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy kliknij tu>>>



Ostatnio dodane artykuły:

Zimowe kontuzje – jak ich uniknąć? Porady ortopedy
Zima to nie tylko czas śnieżnych przygód i zimowych sportów, ale niestety także okres zwiększonego ryzyka kontuzji. Śliskie nawierzchnie, nieodpowiednie przygotowanie fizyczne czy brak świadomości o zagrożeniach mogą prowadzić do urazów, takich jak skręcenia, złamania czy urazy kolan.

Uczucie pragnienie spada w zimie o 40 proc. W czasie choroby powinniśmy przyjmować 3,7 litra płynów Uczucie pragnienie spada w zimie o 40 proc. W czasie choroby powinniśmy przyjmować 3,7 litra płynów
O nawadnianiu w lecie pamięta większość z nas, ze względu na upał oraz wzmożone uczucie pragnienia. W okresie zimowym jednak często o regularnym piciu wody zapominamy, a jest ono nie mniej ważne niż w ciepłym miesiącach. Amerykańscy naukowcy alarmują o konieczności spożywania 3,7 litra płynów.

Dlaczego czujesz się zmęczony, mimo że jesz zdrowo? Przyczyny niedoboru żelaza w ciele Dlaczego czujesz się zmęczony, mimo że jesz zdrowo? Przyczyny niedoboru żelaza w ciele
Co blokuje organizm przed prawidłowym przyswajaniem tego kluczowego pierwiastka?

więcej »

Ostatnio dodane wpisy:

Skoliotyczna wada postawy - mity i fakty
Czy kręgosłup jest idealnie prosty? Czy niedbałe siedzenie przy komputerze jest powodem skoliozy? Czy skolioza boli? Czy skolioza to boczne skrzywienie kręgosłupa? Czy wady postawy są chorobą cywilizacyjną? Dlaczego trzeba leczyć skoliozę?
więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito