Artykuły prasowe
Czekolada Toblerone – idealny sposób na jesienną chandrę
Ujęta w formę apetycznych trójkącików czekolada Toblerone od lat kusi koneserów łakoci swą kakaowo-miodową nutą z dodatkiem nugatu, a kształtem zachęca do wspólnej degustacji. Jej wyjątkowy smak oraz właściwości warto docenić zwłaszcza jesienią, gdyż idealnie sprzyja poprawie nastroju w trakcie szar
Groźny mit utrudnia leczenie raka
Każdego roku w Polsce u około 250-500 kobiet nowotwór jest diagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu. Niestety lekarze obserwują stały wzrost zachorowań. Co gorsze niektórzy lekarze bagatelizują guzy u kobiet w ciąży, uważają, że zmiany są związane z przebudową gruczołu piersiowego
Atlas treningowy – treningi na masę i siłę
Ćwiczenia na atlasie treningowym pozwalają nam na ogólny rozwój mięśni. Sprawdźcie jakie ćwiczenia powinniście wykonywać w zależności od obranego celu.
Jesienne smakołyki w Porcie Łódź
Jesień w pełni. W tym czasie szczególnie należy zadbać o zdrowie, by dobre samopoczucie dopisywało niezależnie od pogody.
Kolory zdrowia Marwit. Pomarańczowy to promienna cera!
Zawarta w soku marchewkowym witamina A pomaga zachować zdrową skórę, a beta–karoten wpływa na poprawę jej kolorytu. Nie bez znaczenia jest również sam kolor.
Anna Powierza radzi „Jak schudnąć, gdy dieta nie działa?” w swojej nowej książce
Kilka słów o tym jak zadbać o ciało, kiedy tradycyjne diety nie są skuteczne.
Jak żyć szybko i być eko?
KOMENTARZ: MGR INŻ. MARZENA PAWLICKA mgr inż. Marzena Pawlicka, Kierownik Pracowni Oceny Materiałów do Kontaktu z Żywnością, NIZP-PZH
Sport to zdrowie! Ale czy wiemy, jak się odżywiać będąc aktywnym?
W wakacje często jesteśmy aktywni i uprawiamy sport na świeżym powietrzu.
W jaki sposób produkty zachowują świeżość bez konserwantów?
KOMENTARZ: dr inż. Jarosław Markowski, Instytut Ogrodnictwa
Sok pod lupą – co o soku mówią badania
Soki należą do grupy jednych z najpopularniejszych produktów, które można kupić niemal w każdym sklepie spożywczym.
Ile z owocu znajdziemy w soku?
KOMENTARZ: dr inż. Jarosław Markowski, Instytut Ogrodnictwa
Polki czują się 8 lat młodziej
Osiem na dziesięć Polek czuje się średnio 8 lat młodziej, niż wynikałoby to z ich metryki. Polki w największym stopniu zadowolone są z sytuacji mieszkaniowej oraz ogólnie ze swojego życia, zaś najmniej z dochodów i wagi.
Nowa jakość motywacji w Internecie! Wyjątkowy wieczór online z Konradem Gacą
W najbliższy piątek, 6 października o godzinie 19:00, odbędzie się wyjątkowy motywacyjny wieczór transmitowany online z Konradem Gacą. To nowa jakość motywacji, której brakuje w polskim Internecie.
Pierwszy dzwonek z linią Natura marki Nove
Wraz z rozpoczętym rokiem szkolnym dzieci wracają do codziennych obowiązków. Intensywna nauka wymaga dużych pokładów energii, które pomogą dostarczyć odpowiednio przygotowane przekąski do szkoły. Z bezglutenowymi produktami z linii Natura marki Nove staje się to wyjątkowo proste.
Budynie jaglane z Serca Natury Delecta
Marka Delecta rozszerza portfel produktów o Budynie jaglane z nowej linii z Serca Natury. Nowości charakteryzujące się wysoką zawartością mąki jaglanej, brakiem dodatku cukru i tzw. „czystą etykietą”, nie posiadają rynkowego odpowiednika.
Profilaktyka raka piersi. Zaczynamy różowy październik
Tylko wczesna i trafna diagnoza, której nie można wykonać bez odpowiednich badań zwiększa szansę kobiet na uchronienie się przed złośliwymi nowotworami piersi. Niestety, statystki są przerażające i świadczą o tym, że badania profilaktyczne wciąż są bagatelizowane.
Jakimowicz: Fitness i siłownia to rewia mody
Markowe buty, modne leginsy i koszulki – teraz na siłowni trzeba być modnym. Jak zauważa te trendy częściej kreują faceci niż kobiety.
Sposób na jesienną chandrę
Nie daj się jesiennej aurze i rzuć wyzwanie niepogodzie! Oto niezawodny sposób, który pomoże Ci przełamać zły nastrój.
Nowość! Cukierki ziołowe marki Ricola o smaku czarnego bzu
Asortyment znanych na całym świecie, szwajcarskich cukierków ziołowych Ricola powiększył się o nowy smak – Czarny bez. Debiutujący na polskim rynku wariant, sprawdzi się szczególnie w nadchodzącym okresie jesienno-zimowym, zapewniając długotrwały efekt odświeżenia jamy ustnej oraz gardła.
Bezglutenowe Flaczki po piracku - duże co nieco od firmy SmakMAK
Flaczki należą do tradycyjnych i z wielką chęcią spożywanych dań kuchni polskiej. W chwilach kiedy brakuje czasu na przygotowanie tego specjału warto sięgnąć po wyjątkową propozycję firmy SmakMAK. Intensywne i wyraziste w smaku, a jednocześnie bezglutenowe i sporządzone z najwyższej jakości składnik
„Smakoterapia” już w sprzedaży!
ZDROWIE ZACZYNA SIĘ NA TALERZU Iwona Zasuwa, propagatorka zdrowego i świadomego odżywiania oraz autorka popularnego bloga smakoterapia.pl w swojej debiutanckiej książce otwiera przed czytelnikiem bogaty i kolorowy świat kuchni roślinnej – bez glutenu, nabiału i cukru.
WARZYWA I OWOCE ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO CHORÓB A NAWET PRZEDŁUŻAJĄ ŻYCIE
Zbyt niskie spożycie warzyw i owoców jest tendencją globalną. Ten problem dotyczy mieszkańców całego świata, niezależnie od statusu majątkowego, wykształcenia, czy płci.
JAKIE GENY TAKIE WYNIKI SPORTOWE
Piłka nożna, koszykówka, taniec, a może biegi? To, jaki sport chcielibyśmy uprawiać nie zależy jedynie od naszej postury ciała, zwinności czy kondycji. To, że niektórzy lepiej czują się w biegach długodystansowych, a inni w sprincie, nie jest dziełem przypadku.
Rozbudź kulinarne zmysły! Przygotuj cytrynowy szpinak z makaronem, mozzarellą i słonecznikiem Siesta
Na przekór pogodzie, jesienią na talerzu może być kolorowo i apetycznie! Urozmaicone, pobudzające zmysły menu nastraja pozytywnie, a dostarczone składniki odżywcze wzmacniają organizm przed trudnym sezonem zimowym.
Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków
Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w restauracjach. Gdy idziemy do restauracji, to najczęściej wybieramy lokal, który serwuje dania włoskie – takiej odpowiedzi udzieliło 81 proc. respondentów.
Wyszukiwarka:
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób z nich korzystamy kliknij tu>>>
Ostatnio dodane artykuły:
Zimowe kontuzje – jak ich uniknąć? Porady ortopedy
Zima to nie tylko czas śnieżnych przygód i zimowych sportów, ale niestety także okres zwiększonego ryzyka kontuzji. Śliskie nawierzchnie, nieodpowiednie przygotowanie fizyczne czy brak świadomości o zagrożeniach mogą prowadzić do urazów, takich jak skręcenia, złamania czy urazy kolan.
Uczucie pragnienie spada w zimie o 40 proc. W czasie choroby powinniśmy przyjmować 3,7 litra płynów
O nawadnianiu w lecie pamięta większość z nas, ze względu na upał oraz wzmożone uczucie pragnienia. W okresie zimowym jednak często o regularnym piciu wody zapominamy, a jest ono nie mniej ważne niż w ciepłym miesiącach. Amerykańscy naukowcy alarmują o konieczności spożywania 3,7 litra płynów.
Dlaczego czujesz się zmęczony, mimo że jesz zdrowo? Przyczyny niedoboru żelaza w ciele
Co blokuje organizm przed prawidłowym przyswajaniem tego kluczowego pierwiastka?
Ostatnio dodane wpisy:
Czy kręgosłup jest idealnie prosty? Czy niedbałe siedzenie przy komputerze jest powodem skoliozy? Czy skolioza boli? Czy skolioza to boczne skrzywienie kręgosłupa? Czy wady postawy są chorobą cywilizacyjną? Dlaczego trzeba leczyć skoliozę?