Zupa serowo-czosnkowa z grzanką


Zupa serowo-czosnkowa z grzanką
2017-11-30
Przepyszna, rozgrzewająca zupa na zimowe dni!

SKŁADNIKI (4-5 porcji):

Przeczytaj również:

 

· Czosnek – 1 główka

· ziemniaki – 4 szt.

· bulion warzywny – ok. 1,5 l

· masło – 2 łyżki

· wędzony boczek – 50 g

· ser żółty Radamer Serenada – 100 g

· śmietana słodka 18% – ok. 125 ml

· świeża bagietka

· natka pietruszki

·  sól, pieprz, majeranek

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

 

Na maśle przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Po podsmażeniu wrzucamy do gorącego bulionu. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,  następnie przesmażony wcześniej i wytopiony boczek.

 

Gotujemy ok. 30-35 minut, wrzucamy połowę tartego sera, dodajemy słodką śmietankę, doprawiamy do smaku i blendujemy na gładki krem.

 

Podajemy z grzankami zapieczonymi z resztą sera i posiekanym ziołami.



Nadesłał:

info@synertime.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl